DIGITAL

Unlock the Knowledge

VIDEO

Τίτλος

Insert Video
ARTICLE

Digital

10 Συμβουλές για τη χρήση Υπηρεσιών Web Development                                                                                                                                                                                    

Το 97% των δυνητικών πελατών ψάχνουν στο διαδίκτυο πριν κάνουν μια αγορά. Τις προηγούμενες δεκαετίες, το να έχετε φυσικό κατάστημα ήταν αρκετό. Σήμερα, αν δεν είστε στο διαδίκτυο, η εταιρική επωνυμία σας είναι σαν να μην υπάρχει. Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούν οι πελάτες να βρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. 

 

Γι' αυτό η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Όμως πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε τη σωστή υπηρεσία web development; 

 

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 10 συμβουλές. Ας αρχίσουμε! 

1. Πώς είναι οι διαδικασίες τους; 

Οι υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοτόπων είναι προέκταση της εταιρείας σας. Ο συνεργάτης που θα επιλέξετε θα προωθεί την επωνυμία σας, θα εκπροσωπεί την επιχείρησή σας και θα επικοινωνεί τις αξίες σας. Είναι σαν να προσλαμβάνετε έναν νέο υπάλληλο, με μόνη διαφορά ότι όλη η δουλειά που κάνει είναι δημόσια! 

 

Γι' αυτό έχει σημασία η ποιότητα στις εσωτερικές διαδικασίες τους. Ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται θα καθορίσει την ποιότητα της εργασίας τους. 

 

Είναι δελεαστικό να πας όσο πιο γρήγορα μπορείς. Σε τελική ανάλυση, χωρίς έναν ιστότοπο, πιθανότατα δεν θα έχετε πολλούς δυνητικούς πελάτες ή πολλά έσοδα. Αποφύγετε τον πειρασμό να ζητήσετε από τον συνεργάτη ανάπτυξης του ιστότοπού σας να προχωρήσει πιο γρήγορα. Η ποιότητα είναι σημαντικότερη από την ποσότητα. 

 

Κατά το στάδιο του σχεδιασμού, ο συνεργάτες σας θα πρέπει να: 

 • Ζητήσει βασικές πληροφορίες, όπως ομάδες αγοραστών, προφίλ πελατών, ενημερώσεις επωνυμίας και οδηγούς στυλ από την εταιρεία σας 
 • Οργανώσει συναντήσεις για να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή σας 
 • Κάνει έρευνα για να μάθει τις ανάγκες του κοινού σας
 • Δώσει προτεραιότητα στην εμπειρία χρήστη και την ομαλή ροή  

Μια ποιοτική διαδικασία θα χωριστεί σε συγκεκριμένες φάσεις. Αυτό περιλαμβάνει ανακάλυψη, έρευνα, σχεδιασμό, δημιουργία προφίλ κοινού κ.λπ. Ο στόχος είναι να κατανοήσουν πώς δουλεύετε. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπος θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες του κοινού σας. 

2. Τι χρεώνουν; 

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση: πρέπει να ξοδέψεις χρήματα για να βγάλεις χρήματα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δελεαστικό να περιορίσετε το κόστος στις υπηρεσίες web development. Άλλωστε, κάποιος μπορεί πάντα να το υλοποιήσει οικονομικότερα, με ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα, φθηνότερες ωριαίες χρεώσεις ή μεγάλες εκπτώσεις. 

 

Εάν μια υπηρεσία ανάπτυξης ιστότοπου είναι απίστευτα φθηνή, υπάρχει καλός λόγος. Πιθανότατα, το τελικό προϊόν τους είναι δύσκολο στη χρήση ή οπτικά μη ελκυστικό. 

 

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα ακόλουθα: 

 • Προθεσμίες 
 • Παραδοτέα 
 • Απαιτούμενους πόρους 
 • Κόστος ανά ώρα ή ανά έργο 

Συχνά, η υψηλή ποιότητα συνοδεύεται από υψηλότερη τιμή, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. 

3. Ελέγξτε τις συστάσεις τους 

Οποιαδήποτε αξιόπιστη εταιρεία θα παρουσιάσει πελάτες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Καλό είναι να έλθετε σε επαφή με μερικούς από αυτούς τους πελάτες και να κάνετε ερωτήσεις. 

 

Είτε κάποιος είχε μια θετική ή αρνητική εμπειρία, είναι συχνά πρόθυμος να μιλήσει για αυτήν. Εδώ είναι μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να ρωτήσετε:


 • Η διαδικασία τους 
 • Δέσμευση στην εξυπηρέτηση πελατών 
 • Κόστος 
 • Ποιότητα 
 • Τήρηση χρονοδιαγράμματος 
 • Ικανοποίηση με το τελικό προϊόν 
 •  Επικοινωνία μετά την ολοκλήρωση του προϊόντος 


4. Επανεξέταση του χαρτοφυλακίου τους 

Όταν μια προσαρμοσμένη υπηρεσία ανάπτυξης ιστότοπου εμφανίζει παραδείγματα προηγούμενης εργασίας, αφιερώστε χρόνο για να τα μελετήσετε. Ακόμα κι αν κάνουν καλή δουλειά, μπορεί να μην είναι η σωστή δουλειά για εσάς. 

 

Θέλετε τον ιστότοπό σας να μοιάζει με τα παραδείγματα που δείχνουν; Εστιάστε στο πώς δομούν τη ροή των χρηστών και πόσο ‘’λογικός’’ δείχνει ο ιστότοπος. Ο συνολικός στόχος του σχεδιασμού της ιστοσελίδας πρέπει να είναι να κατευθύνει απρόσκοπτα τον χρήστη από το σημείο Α στο σημείο Β. 

5. Ποιος κάνει τη δουλειά; 

Η εταιρεία που προσλαμβάνετε δεν είναι πάντα η εταιρεία που θα κάνει πραγματικά τη δουλειά. 

 

Κάποιες φορές, οι εταιρείες web development αναθέτουν την εργασία σε τρίτους με τη χαμηλότερη προσφορά. Αυτό συχνά προκαλεί προβλήματα με την επικοινωνία, τον ποιοτικό έλεγχο, την ασφάλεια και πολλά άλλα. 

 

Ρωτήστε εκ των προτέρων: ποιος θα κάνει τη δουλειά; Εάν η απάντηση που λαμβάνετε δεν είναι ικανοποιητική, απομακρυνθείτε! 

6. Τι προσφέρουν; 

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο συνεργάτης σας προσφέρει ολιστική εμπειρία. Το web development δεν είναι πια απλώς κωδικοποίηση ή σχεδιασμός! Αντίθετα, πρέπει να προσφέρει μια διατομεακή και ολοκληρωμένη εμπειρία. 

 

Για αρχή, προσφέρουν υπηρεσίες μάρκετινγκ; Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ομάδες αγοραστών, προφίλ κοινού και πολλά άλλα. Εάν δεν έχετε ήδη τμήμα μάρκετινγκ στην επιχείρησή σας, η εξειδίκευση του συνεργάτη σας στο μάρκετινγκ θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα. 

 

Τι γίνεται με το SEO; Δεν έχει νόημα να αναπτύξετε έναν ολόκληρο ιστότοπο χωρίς να έχει βελτιστοποιηθεί για SEO - διαφορετικά θα καταλήξετε να επανεκκινείτε συνεχώς και να απορρίπτετε το έργο που έχετε ήδη ολοκληρώσει. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά την πρώτη φορά και θα εξοικονομήσετε χρήματα και πόρους. 

 

Τι γίνεται με τους σχεδιαστές; Ο κώδικας είναι ζωτικής σημασίας για έναν λειτουργικό ιστότοπο, αλλά πώς θα φαίνεται τελικά; Εάν δεν έχουν ομάδα με τη σωστή εμπειρία, να ξέρετε ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για εσάς. 

7. Επικοινωνία 

Πώς επικοινωνεί το η εταιρεία web development μαζί σας στα αρχικά στάδια της συνεργασίας; Η επικοινωνία θα πρέπει να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της στα αρχικά στάδια, ειδικά πριν κλείσετε τη συμφωνία. Εάν δεν επικοινωνούν όταν είστε δυνητικός πελάτης, τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν μόλις ξεκινήσετε τη συνεργασία. 

 

Η επικοινωνία πρέπει να είναι ξεκάθαρη σε σχέση με το πώς δαπανώνται οι χρόνοι, τι πρόοδος σημειώνεται, ποιοι πόροι υπάρχουν για το έργο κ.λπ. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη των πιθανών ανασταλτικών παραγόντων προτού αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα. 

8. Σε ποιον κλάδο στοχεύουν; 

Οι περισσότερες υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι αρκετά ευέλικτες. Μπορούν να εξυπηρετούν διάφορες αγορές και κλάδους. Ωστόσο, κάποιες υπηρεσίες απαιτούν εξειδίκευση. Είτε σχεδιάζουν κυρίως εταιρικούς ιστότοπους ή μικρά εμπορικά καταστήματα, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες για κάθε κλάδο. 

 

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την έρευνά σας όσον αφορά στους προηγούμενους πελάτες και τα υλοποιημένα έργα του συνεργάτη σας.  

9. Ποια είναι η φιλοσοφία της επιχείρησής τους; 

Όταν προσλαμβάνετε έναν νέο εργαζόμενο για τη δική σας επιχείρηση, προσπαθείτε να αξιολογήσετε πώς θα ταιριάζει στην εταιρική σας κουλτούρα. Είναι σημαντικό να κάνετε το ίδιο για την εταιρεία που προσλαμβάνετε να διαχειριστεί την ιστοσελίδα σας. 

 

Άλλωστε, η κουλτούρα τους θα καθορίσει τη δουλειά που θα κάνουν. Δίνουν προτεραιότητα σε πράγματα όπως η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση και η εξυπηρέτηση των πελατών; Εάν όχι, αυτό θα έχει αντίκτυπο στο τελικό προϊόν. 

 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε τον αντίκτυπο που θα έχει η συνεργασία στη δική σας ομάδα.  

10. Τι γίνεται με την πνευματική ιδιοκτησία; 

Όταν κάποιος εργάζεται στον ιστότοπό σας, αποκτά πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Όταν συνεργάζεστε με μια εταιρεία web development, είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας; Υπάρχει η πιθανότητα να συνεργάζονται με ανταγωνιστές σας Είναι σημαντικό οι εμπιστευτικές σας πληροφορίες να παραμένουν ασφαλείς. 

 

Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι θα κατέχετε το 100% της πνευματικής ιδιοκτησίας σας όταν η ιστοσελίδα ολοκληρωθεί. Στο τέλος του έργου, η εταιρεία δεν θα πρέπει να διατηρεί την ιδιοκτησία. 

 

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τυχόν προβλήματα αργότερα, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε τον νέο σας ιστότοπο.