CYBERSECURITY

Unlock the Knowledge

E-BOOK

10 Δωρεάν τρόποι για να ενισχύσετε την ασφάλεια της επιχείρησης σας

Κλάδος*
 • Ναυτιλιακή
 • Λογιστικό Γραφείο
 • Logistics
 • Διαγνωστικό Κέντρο
 • Ξενοδοχείο
 • Μεσιτικό
 • Παραϊατρικά
 • Ενοικίαση Yachts
 • Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
 • Δικηγορικό Γραφείο
 • Άλλο
VIDEO

Τίτλος

Insert Video
ARTICLE

Behavioral Analytics 

Χρησιμοποιώντας Behavioral Analytics για τη βελτίωση της διαχείρισης και της προστασίας τελικών σημείων.

Το 2016, η αγορά ανάλυσης συμπεριφοράς (Behavioral Analytics) άγγιξε τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Ο κλάδος έχει συνεχίσει να ανεβαίνει καθώς πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη σημασία της ανάλυσης συμπεριφοράς στη διαχείριση και προστασία τελικών σημείων, αλλά και σε άλλες εργασίες.


Εάν τώρα ξεκινάτε να γνωρίζετε τα Behavioral Analytics, είναι λογικό ότι θέλετε να δείτε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τι είναι τα Behavioral Analytics; Πώς συμβάλλουν στην κυβερνοασφάλεια;

Προτού μπούμε στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι τα Behavioral Analytics. Η ανάλυση συμπεριφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό προτύπων και τάσεων του κοινού-στόχος ή των πελατών της επιχείρησης.


Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν δεν καταλαβαίνετε τους πελάτες σας, δεν θα καταλάβετε γιατί οι πελάτες σας κάνουν αυτό που κάνουν. Χρειάζεστε να γνωρίζετε τα κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις τους. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην επιχείρησή σας προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του κοινού σας.


Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για τον εντοπισμό αλλαγών στην ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και για την ανάπτυξη στρατηγικής κυβερνοασφάλειας για την προστασία της επιχείρησής σας. Όσο δε καλύτερες είναι οι στρατηγικές κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζονται στην εταιρεία σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μειώσετε τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Παρακολούθηση και διακοπή κυβερνοεπιθέσεων

Τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των τακτικών κυβερνοασφάλειας. Αυτές είναι τακτικές που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα δεδομένα των πελατών τους. Με αυτά τα αναλυτικά στοιχεία, η ομάδα κυβερνοασφάλειας μπορεί να προετοιμαστεί για πιθανές απειλές, όπως επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού κ.α. που θα μπορούσαν να διεισδύσουν στο σύστημά τους.

Παρακολούθηση προτύπων συμπεριφοράς για προσδιορισμό του βαθμού κινδύνου

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξάνονται. Εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πλατφόρμα που θα διασφαλίσει ότι αυτές οι επιθέσεις θα μετριαστούν και θα μειωθούν, έχετε ένα πλεονέκτημα. Παρακολουθώντας τα μοτίβα συμπεριφοράς μέσω της χρήσης ασφάλειας τελικού σημείου, μπορείτε να προσδιορίσετε το βαθμό κινδύνου μέσα σε δευτερόλεπτα.


Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα μοντέλα που χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τη διαχείριση τελικών σημείων μπορούν να “επιστρέψουν στο παρελθόν” μέσω των δεδομένων που έχετε συλλέξει ώστε να κάνετε υποθέσεις. Μπορείτε να καθορίσετε παραμέτρους όπως προηγούμενα μοτίβα, τοποθεσία, και μια σειρά από άλλους παράγοντες που οδήγησαν σε παραβιάσεις.


Το μοντέλο μπορεί επίσης να εντοπίσει πιθανές ανωμαλίες συστήματος που δεν λάβατε υπόψη προηγουμένως και να σας ενημερώσει για αυτές καθώς αρχίζουν να συμβαίνουν αλλαγές.

Σταματήστε τις απειλές σε πραγματικό χρόνο

Παρόλο που εργάζεστε σκληρά για τον μετριασμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, δυστυχώς κάποιοι κίνδυνοι παραμένουν. Με αυτή τη νέα έξυπνη τεχνολογία, μπορείτε να εκτελέσετε σαρώσεις τελικού σημείου που σταματούν τις απειλές σε πραγματικό χρόνο. Οι περισσότερες εταιρείες ενημερώνονται για παραβιάσεις μόνο αφότου έχει χαθεί σημαντικός όγκος δεδομένων.


Όταν συμβαίνουν παραβιάσεις δεδομένων, ο χρόνος και η άμεση αντίδραση είναι ουσιαστικής σημασίας. Η ειδοποίηση για μια απειλή και η γρήγορη δράση μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ασφάλειά τους ή να μειώσουν δραστικά την ενδεχόμενη ζημία από την επίθεση.

Δημιουργεί εξατομικευμένες εμπειρίες

Εκτός από την κυβερνοασφάλεια, η χρήση των Behavioral Analytics μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη βελτίωση και τη δημιουργία πιο εξατομικευμένων και πλούσιων εμπειριών για τον πελάτη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γνώση που έχετε αποκτήσει για να δημιουργήσετε προσωποποιημένες προσφορές για πελάτες και να τις ενσωματώσετε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Αυτό αποδεικνύει στους πελάτες σας ότι τους ακούτε και ενδιαφέρεστε. Δείχνει επίσης ότι θέλετε να διασφαλίσετε ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Μπορεί να βοηθήσει στη μέτρηση της επιτυχίας της καμπάνιας

Χωρίς Behavioral Analytics, η μέτρηση της επιτυχίας των ενεργειών μάρκετινγκ μπορεί να γίνει πιο δύσκολη. Η δυνατότητα αξιολόγησης διαφόρων μετρήσεων για την επιχείρησή σας θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις μελλοντικές σας ενέργειες προώθησης.


Οι αξιολογήσεις που χρησιμοποιείτε για τις καμπάνιες σας θα εξαρτηθούν από τους στόχους που έχετε θέσει για την καμπάνια. Για παράδειγμα, εάν ελπίζετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, θα χρειαστεί να παρακολουθείτε την επιτυχία των backlinks και τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες σας.

Δοκιμές A/B

Δοκιμή A/B είναι όταν αναπτύσσετε ένα μοντέλο και, για παράδειγμα, παίρνετε ένα κομμάτι περιεχομένου και αλλάζετε μια μεταβλητή σχετικά με το περιεχόμενο. Θα αναπτύξετε και τις δύο εκδόσεις του περιεχομένου και, από εκεί, θα συνεχίσετε να συλλέγετε δεδομένα σχετικά με το ποια έκδοση έχει καλύτερη απόδοση.


Η παρακολούθηση των δεδομένων και ο καθορισμός του ποια έκδοση λειτουργεί καλύτερα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών θα σας βοηθήσει να λάβετε καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον.

Διαχείριση και προστασία τελικού σημείου: Πώς χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της επιχειρησιακής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Όταν ψάχνετε για τρόπους να αποτρέψετε τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η χρήση της διαχείρισης και της προστασίας τελικού σημείου είναι ένας από τους καλύτερους. Με την αξιολόγηση και την αποτροπή αυτών των επιθέσεων πριν συμβούν, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν διακινδυνεύετε πιθανή απώλεια δεδομένων (και τις συνέπειες που τη συνοδεύουν).